dimarts, 4 de setembre del 2007

L'Abadia Profanada....



Ressenya: "En un viatge llampec a l'octubre de 1940, Heinrich Himmler visita l'abadia de Montserrat. L'acompanya l'historiador alemany Walter Ebert, que es converteix en còmplice involuntari d'una venjança d'inspiració bíblica que sentenciarà el poble jueu. Mentre l'elit nazi busca el Sant Greal, Ebert realitza el seu particular viatge iniciàtic per trobar la felicitat trencada per la tragèdia. En la seva peripècia humana es creuarà amb Oriol Turmeda i Marina Barahona, que viuen un amor furtiu en el tràgic escenari de la segona guerra mundial.
A partir d'un fet verídic -la recerca del Greal a Barcelona pels nazis el mateix dia en què Franco s'entrevistava amb Hitler a Hendaia-, Montserrat Rico Góngora escriu una novel·la commovedora d'una època que va canviar el món."


La història del grial i els nazis i la visita de Himmler a Monserrat només ocupa una part de la novel.la. Però no nomès tenim això a l’Abadia Profanada sinó que la novel·la també és la història d’amor que viuen dues persones, l’Oriol i la Marina, durant la segona guerra mundial com a tràgic escenari.

Un dels protagonistes, Himmler, creia en la possibilitat que Montserrat fos Montsalvat, la muntanya on, segons el poema Parsifal, es guardava el calze sagrat i que va inspirar l'òpera de Wagner.
Aquest fet serveix per desenvolupar llegendes, fets i teories que apunten a l'interès de l'elit nazi per trobar el màgic calze sagrat i les restes de Crist per demostrar que era ari.