dimarts, 20 de març del 2007

La panera...





Fa una mica que he sortit de visitar per primera vegada, el Centre d'Art " la Panera" de Lleida. Hi he nat, per fer una activitat de l'assignatura Art Contemporàni aplicat a l'educació. Aquest museu, no és el típic museu que tothom s'imagina que anirà a veure, sinó que és un museu fet d'escultures, algunes animacions, vídeos i reportatges, però d'això, avui en dia, se'n diu Art Contemporàni.

Tot això aborda la creativitat en un sentit transversal entre disciplines, vol privilegiar el diàleg entres obres per fer possible l’aparició de noves aproximacions i relacions inesperades, però plenes de contingut, en un intent, no de mostrar i pensar en termes exclusivament artístics, sinó de repensar el món i posicionar-nos críticament a partir de l’experiència creativa.

En aquest museu hi trobem obres que ens volen fer pensar sobre temes que ens trobem en el dia a dia de la nostra societat,( per exemple ) des de l'alimentació, passant pel nostre cos, i arribant a temes tant vius i reals com la immigració i la construcció d'edificis.


Aquesta última foto és un treball de Paul Ekaitz, " Velvet and Crochet" realitzat l'any 2001. En aquest treball es juga amb l'espai propi, amb l'interpersonal, amb les distàncies curtes. Ens mostra dos personatges, un noi i una noia, que porten una mena de vestit que els cobreix tot el cos, de color crema i cobert amb tires de velcro que fa que constantment estiguin enganxats. El vestit es mostra com una mena de cuir que, malgrat que es pugui enganxar molt a l'altre, sempre permet allunyar-se'n.
Tot això ho hem vist en un vídeo que dura exactament 3 minuts i 21 segons.

Us recomano aquesta col·lecció!