dijous, 24 de maig del 2007

Kontrol Antidoping...

Seguint en la meua "línia" de presentar grups musicals de gent que coneixo, bueno, més que res, companys de classe,... doncs avui us escriure alguna coseta de "Kontrol Antidoping". Un grup que tenim molt a prop de casa nostra ja que ells també són de la Ribera d'Ebre.


Per fer una mica d'història i d'on venen les arrels del seu estil podriem dir que: l'ska neix als anys 50 a Jamaica quan els pagesos es desplacen del camp a la ciutat i els seus ritmes tropicals i africanats es mesclen amb els ritmes nouvinguts d’Estats Units com el jazz,el funk o el blues.
Avui en dia l'ska ha evolucionat de tal manera que es fusiona amb tot tipus de ritmes i estils.
Una d'aquestes fusions pot ser l'ska-rural, un estil multirrítmic que inclou: reagge,rock,patxanga,batuca...entre d'altres i amb uns aires rurals a les harmonies i les lletres que el fan del tot peculiar.
Un dels principals exponents d’aquest estil a les Terres de l'Ebre són els Kontrol Antidoping.
Una formació jove amb 7 músics (5 de rasquerans i 2 de perellonecs) que intenten obrir-se camí, basant-se en un directe ple de festa on la única intenció es intentar fer passar una bona estona al públic de la mà d’un repertori propi, en català, en alguna ocasió folklòric i reivindicatiu amb la seva terra.
Aquest esperit els ha dut a recórrer tot el camp de Tarragona, comarques lleidatanes i les Terres de l’Ebre compartint escenari amb gent de la talla de Lax'n busto, Brams, La gossa sorda, Discipulos de Otilia, Gossos, Elèctrica Dharma o Skaparrapid i que ara preparen l’enregistrament del seu primer disc d’estudi per intentar seguir avançant.


Els set components són:



Miquel Gil:Percussió

Roman Borras:Bateria

Albert Ballester:Baix i veus

Joan Farnós:Guitarra i veu

Josep Cardona:Trombó de vares

Miquel Farnós:Saxo alt

Joan de Manxol:Gralla i trompeta

4 comentaris:

Anònim ha dit...

me sone un colló este grup...
han vingut mai a flix????

Norma Pujol Farré ha dit...

Ei Meri, a Flix no. Però si que van anar a Riba-Roja o a Ascó ara no ho tinc clar, però me penso que a Riba-Roja!

Venga Txell!! Mos veiem

Anònim ha dit...

Enguany tancaran les festes a Flix!!
Una abraçada Norma!!

Anònim ha dit...

ah! molt bé pues, a verem si us agrade!
Jo ja he sentit el cd nou!

NORMA