dijous, 17 de maig del 2007

Wagner i el leit motiv....

Ja sabeu que no tinc temps d'actualitzar però avui simplement m'ha agafat per posar-vos una foto de Richard Wagner ja que demà tinc exàmen d'Història de la Música, i ara estava mirant dubtes per internet.

Per pura casualitat volia saber quina cara tenie este senyor tant especial que va crear tanta disputa en la seva època i fins i tot després de la seva mort, entre gent que eren partidaris d'ell i d'altres, que eren anomenats "antiwagnerians". Això va passar perquè ell, va crear quelcom nou i singular, alguna cosa totalment desconeguda fins llavors i que a més a més altament controvertit. També va construir tot un univers social i filosòfic al voltant de la seva obra d'art.

Ell considerava que calia unificar les arts en una obra completa, és a dir, música, pintura, literatura, arquitectura,...i per això va crear L' Obra d'Art del Futur.
Cosa també interessant és que va fer construir el Teatre dels Festivals a Bayreuth exclusivament per a ell i les seves obres, ja que volia un Teatre lluny de la ciutat gran, lluny de la societat de masses definits per les regles comercials i no artístiques. Wagner, d'esperit democràtic, volia apropar la música a tothom, amb l'entrada lliure tot oposant-se als sistemes de nivells i a les llotges de la cort.
Bueno, us he fet cinc cèntims del primer tema, que com tot primer tema que has d'estudiar per un exàmen, sempre te'l acabés sabent molt més que l'últim....jeje. Sol passar!

No res, que ja començe el periode dur, la recta final.

Us desitjo MOLTA SORT, als que com jo, esteu d'exàmens, als que us esteu preparant per la prova d'accés, per la sel·lectivitat,...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una cosa díficil i que es va poder fer, es dirigir una orquetra al país més antiwagnerià del món que és Israel per motius que tots podem entendre. Encara que la música és això: música. Una obra perd la ideologia del que l'ha creat molts cops i tampoc sé si Wagner era tan odiable, però la seua obra és pot escoltar tranquilament crec.

http://www.rebelion.org/sociales/barenboim250401.htm

Salut Norma

JA

Norma Pujol Farré ha dit...

Merci Tantost, este " aspecte " d'Israel el desconeixia.

Però bueno, crec que no, que no debia ser tant odiable però sí que Wagner tenia algunes idees contradictòries. Crec que, del poc que he sentit, la seva obra no està malament!

Mani, fill de Mani ha dit...

No sirie lo de la wagner bros?