diumenge, 22 de juliol del 2007

Lo refugi de la guerra....

"Juga a conèixer el teu poble" és una activitat que està dins el Niu d'activitats d'estiu i que es realitza durant tots els dimarts i dijous de Juliol. Ja hem anat a fer jocs, a explicar històries a un munt de llocs: el castell nou, el pavelló, als xops, al Casal de Joves,.... i el dimarts passat vam anar a visitar un dels nou refugis que es van construir durant la Guerra Civil ( 1936-1939 ).


Vam anar al que actualment té l'entrada al Carrer Sant Josep i "surt" o més ben dit sortia a la Plaça de la Música. Ens va acompanyar Jaume Masip, el qual ens va fer unes magnífiques explicacions i va respondre a totes les preguntes que els nens i nosaltres li vam fer. Durant la mateixa visita al refugi, va venir una senyora del poble que va viure aquesta guerra quan tenia 5 anys i el seu pare li explicava tot el que passava i ella ens va transmetre la seva experiència i vivència personal.


Aprofitant el pas per la Plaça Major, Jaume els hi va explicar als nens que és allò que tots em sentit dir alguna vegada: "el cantó de la cana" i quina era la seva funció.

Aquest divendres anem a una excursió sorpresa...ja us ho contaré en tornar!