divendres, 29 de juny del 2007

Comença la III edició de les Regates de Muletes de les Terres de l’Ebre...

El representant territorial de l’Esport, Jesús Auré, acompanyat dels representants de l’Associació Esportiva Xino-Xano, Josep M. Queralt i Sebastià Colomines, ha presentat aquesta tarda la III edició de les Regates de Muletes de la lliga de les Terres de l’Ebre, que donarà inici el proper dissabte 30 de juny a l’Ametlla de Mar.
Aquesta tercera edició compta amb la participació dels 7 municipis: Ametlla de Mar, Móra d’Ebre, Flix, Amposta, Deltebre, Tortosa i La Ràpita, que ja en formaren part l’any passat i que “demostren la consolidació d’aquest singular projecte de recuperació de la tradició de les muletes al nostre territori. Una aposta gairebé personal que ha despertat l’interès d’aquests, i també d’altres municipis de la costa tarragonina com Cambrils, que volen participar-hi en la mesura que els sigui possible en algunes de les proves i per la qual treballarem per millorar-la encara més els propers anys” – destacava el representant territorial de l’Esport, Jesús Auré.Aquest any s’ha incrementat el número de muletes de nova construcció per a La Ràpita i Deltebre, que han rebut el suport econòmic de 3.500€ de la Generalitat per a cadascuna i que se sumen a les altres quatre subvencionades en les passades edicions. Dos noves embarcacions que “permeten enfortir el projecte i elevar el llistó de qualitatiu de les regates, ja que són molt més competitives i milloren el rendiment dels esportistes” – valorava Auré.No obstant, el representant territorial de l’Esport també ha volgut remarcar el caracter tradicional d’aquestes regates i “que no volem que es perdi, per això es porten a terme durant les festes locals dels municipis participants i també es complementen amb trobades de germanor, com el sopar que s’ha organitzat a l’Ametlla de Mar, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, posterior a la primera prova”. En aquest sentit, també des del departament d’Esports s’ha establert una línia d’ajuts als municipis per contribuir al finaçament de totes aquelles activitats de recuperació de les tradicions de cada zona del país, com pot ser el llaüt a l’Ebre o la vela llatina a Girona.
El calendari de la 3a edició de les Regates de Muletes a les Terres de l’Ebre s’inicia el proper dissabte 30 de juny amb la prova a l’Ametlla de Mar i clourà el 8 de setembre a La Ràpita; mentre que el 7 de juliol la prova es farà a Móra d’Ebre, el 21 de juliol a Flix, el 4 d’agost a Amposta i el 18 a Deltebre, i el 3 de setembre a Tortosa, que té la particularitat de ser l’única regata que es fa a la nit i un dia laborable, en aquest cas, dilluns.
Pel que fa a la nova embarcació de Deltebre, l’Associació Xino-Xano l’ha batejada amb el nom de Saboga “un peix gairebé en extinció i del qual s’han trobat recentment alguns exemplars a l’Assut de Xerta i que ens ha fet gràcia recuperar també. Nosaltres vam començar amb una barca de fusta, deixada pel club de Tortosa, després vam aconseguir la muleta actual, que ens ha donat molt rendiment però, amb aquesta esperem poder participar encara millor i, alhora que ens permeti engrescar a la gent a participar-hi més” – explicava el vicepresident, Josep M. Queralt.A partir d’ara, començaran a competir amb la nova muleta i deixaran inicialment per a entrenar la “Furienta”, “encara que si fos necessari per alguna de les proves tampoc descartem retirar-la” – explicava Queralt.
La 3a edició de les Regates de Muletes de les Terres de l’Ebre compta amb la participació tant de categoria masculina com femenina, gairebé a totes les poblacions participants, i les classificacions es regiran pel reglament de banc fix de la Federació Catalana de Rem. Així, s’estableix un sistema de puntuació, amb el qual després de cada prova es coneixeran les classificacions i, al final, els clubs que hagin participat en 5 de les 7 proves de la lliga també tindran una puntuació que decidirà el campió de la lliga.
Informació extreta de l' Ajuntament de Flix

4 comentaris:

An ha dit...

Ei!! una companya meua d'anglès que es diu Carme rema en les de la Ràpita...

Bueno, ànims a tots i totes i molt bé per recuperar esta tradició tant nostra.

A vore qui guanya la temporada (encara que a mi m'han dit que les de La Ràpita són molt bones ehhh)

Norma Pujol Farré ha dit...

Ei, An! Moltes gràcies pels ànims!!
A veure si serveixen per alguna cosa....jeje

A tu que t'agrada tant la platja, el proper diumenge ens toca anar a remar a Torredembarra, pots enredar a Ne i veniu a veure'ns! (és broma) I a animar una mica a la gent de Flix!

Salutacions

Anònim ha dit...

Hola som les remeres de la Ràpita!!! ei gracies pel comentari de que som bones pero no tant que fa dos mesos yau que remem, i per ser aixi ja va bé, que encara no em quedat les ultimes jaja.
Weno ens veiem per aqui i per allà a les regates per passarmosu béeeee i recuperar esta tradicio tan bonicaaa i aixi duna manera fem esport

Anònim ha dit...

Hola remers/es,
Només pels ànims i els piropos ja val la pena participar!!. Animeu-vos a participar en les regates, com més serem més riurem!Només per xalar i conservar la tradició ja val la pena!!Adeeeeeuuuuu!!Una rapitenca!