diumenge, 19 d’octubre del 2008

Noves tecnologies aplicades a l'ensenyança de l'espanyol a l'exterior...

Aquest cap de setmana hem fet un curset intensiu de 20 hores sobre les noves tecnologies aplicades a l'ensenyança de l'espanyol a l'exterior. L'han orientat cap a l'ensenyança de l'espanyol perquè estem a França però és totalment aplicable per a nens i nenes nouvinguts a Catalunya, per nens que necessiten estar en les aules d'acollida i aprendre el català... El curs l'ha organitzat la FETE de la UGT i l'hem dut a terme al centre de recursos de Paris. El curset ha estat impartit per dos ponents: Esther Fernández-Valdés Lloret i Luisa Telenti.





El curs ha estat molt bé, la veritat. Ahir ens van introduir una mica dins el món de les TIC dins l'aula, ens van fer una mostra de les activitats que es poden dur a terme per l'ensenyança d'una nova llengua i l'ús del blog com a recurs didàctic.

Avui la cosa s'ha centrar molt més en la creació de power points, ens han ensenyat a crear una pàgina web de la manera més fàcil i senzilla però totalment útil i suficient per aplicar-ho a la tasca educativa i a més a més, i el que a mi m'ha semblat més interessant, productiu i nou ha estat la utilització dels "hot potatoes" com a recurs didàctic.


A banda d'aprendre moltíssimes coses, també hem conegut nous mestres, professors i professores que estàn aquí a Paris, tant interins com funcionaris, i això ens ha servit per aprendre moltes més coses sobre les opcions que tens quan acabes la carrera, cosa que ningú t'explica a la universitat. En fi, un cap de setmana molt i molt productiu!