diumenge, 14 de desembre del 2008

Fenòmen facebook

El fenòmen virtual amb més persones a totes hores crec que ara mateix és el facebook. No sé si li ha tret importància al messenger però si que estic segura que n'hi ha tret al fotolog i també se'n ressenteixen els blogs. No trobeu?

Això ho he comprovat amb els amics de la colla (posem que som aproximadament una vintena). Bé, cap d'ells, tret de jo mateixa, tenia blog, només 4 persones tenien el fotolog al dia i resulta ser que ara tots els de la colla, menys dos, tenim facebook. Segons aquesta estadística d'anar per casa...el facebook està entrant a les vides de moltes persones.

Per aquells que encara no saben el què és us ho explicaré a partir de la definició i explicació que es pot trobar a la viquipèdia:

"Facebook és un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats. El web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica.


El nom de Facebook (llibre de cares) es refereix dels llibres amb fotografies que representen els membres d'un campus universitari nord-americà, que es donen als nous estudiants o personal.
Facebook va ser llançat el 4 de febrer de 2004 i el febrer del 2007 va arribar a ser el web d'aquestes característiques amb més usuaris registrats de tot el món, superant la xifra de 30 milions, segons alexa.com. Després d'haver assolit l'èxit als Estats Units, actualment comença a entrar amb força a Europa.


Segons diversos reportatges publicats a la premsa noruega, Facebook està sent utilitzat pels departaments de recursos humans de les empreses per obtenir informació dels aspirants a llocs de treball.


El maig del 2008, i gràcies a la traducció feta pels propis usuaris, va aparèixer la versió del Facebook en llengua catalana."

No sé que voleu que us digui però...encara no teniu facebook? jaja

3 comentaris:

Roser ha dit...

Era la més reticent a tindre Facebook, i ara no puc viure sense!!! Té diré que com que amb la colla només mos trobem pel Facebook, em decidit fer l'amic invisible per allí!!! Ojo lo nivell de gilipolleria... jajajajaja
Per cert et veurem per Nadal???
Besitos

Norma Pujol Farré ha dit...

Òstia xeic...l'amic invisible i tot! "kanimal xeic"...jaja
Sí, divendres que ve ja em teniu allí tocant-vos la pera a tots!

Un besito

Anònim ha dit...

jajajajaja ostia norma!! stes actualitzacions sols se t'acudeixen a tu...ueueueueueueueueueeueueu!! la vritat es q m'ha molat aquest escrit. pues això....a q espereu gent?

un besitoooooo

q keda menos!!!!!


Sonia